0 Läs mer >>

Fransk chokladtårta

250 gram mörk choklad
250 gram smör
6 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Glasyr
100 gram smör
100 gram mörk choklad
50 gram honung

Smörj formen och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad försiktigt i en bunke i mikron, och rör om ofta.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och sikta ner mjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills kakan stelnat.
För att få en krämig koncistens på kakan ska den inte vara genombakad.
Låt svalna helt och ställ i frysen några timmar.
Glasyr
Smält chokladen och smöret till glasyren i en bunke. Rör i honungen.
Bred chokladsmeten över kakan och låt stelna.
Servera med en klick grädde.




Denna kakan är fruktansvärt god!!
/Anna

Fransk chokladtårta

0 Läs mer >>

Jag satt och sökte på lite recept precis. Då hittade jag en ny sida jag inte hittat tidigare. Kokaihop.se hette den. Har inte studerat den så mycket men det jag har sett verkar spännande och smaskens! Gå in och kika lite själv om du inte har något annat för dig.

/Anna

Receptsida

0 Läs mer >>

Detta tornet byggde jag i höstas. Fick sådan julstämning i mitten av oktober så jag gjorde mig en deg och byggde.



Vid jul blev det även ett försök till att bygga Villa Villekulla.



/Anna

Eiffeltornet och Vill...

1 Läs mer >>

Den här kakan ser för god ut för att vara sann!!


Mile-high chocolate cake heter den. Visst kliar det i bagarfingrarna! ;)

/Anna

Mile-high chocolate c...

1 Läs mer >>


Denna tårtan gjorde jag och min syster till vår bror när han fyllde 40. Den blev en succé på festen och alla gubbarna blev galna.
Det är en helt vanlig princesstårta som är skuren efter en mall. Inte så svårt som det ser ut. Det gäller bara att ha fantasi och en rejäl portion tålamod. Man kan göra alla möjliga figurer istället för att bara göra en helt vanlig princesstårta. Det gör kalaset och festen mycket roligare. Kom bara ihåg att ha en bra ritning så du inte tappar inspirationen.
I höst fyller min svåger 40, och jag har redan börjat fundera på vad han ska få för motiv.


Undrar just hur stor efterfrågan är på tårtor med erotiska motiv. Det behöver ju inte vara en avbild av ett kön, det kan ju bara vara två bröst eller något liknande. Det finns bagerier som är specialinriktade på just den genren.
Jaja, nog svamlat om detta.
Hoppas i alla fall att ni får lite inspiration och kanske gör en tårta formad som ett hjärta på söndag när det är alla hjärtans dag.

/Anna

Erotiska tårtor

0 Läs mer >>

Att rosta hasselnötter kan vara svårt. De blir lätt brända och man får slänga allt istället. Många gör felet att de rostar nötterna på alldeles för hög värme. Det bästa resultatet, och den godaste nötsmaken, får man om man rostar nötterna på svag värme under lite längre tid. Det är viktigt att nöten blir genomvarm för att den ska släppa alla smakämnen.

Jag brukar rosta dem i 150°C i 10-15 minuter. Jag brukar skaka runt dem lite på plåten under tiden och då ser man när skalet börjar släppa. Det är lite olika från ugn till ugn.

Dessutom brukar jag lägga dem i en handduk medan de är varma och gnugga dem. Då får man bort skalet, som gärna smakar lite beskt när det är rostat.

 

/Anna

Tips för nötter :-p

0 Läs mer >>

Super goda muffins som jag hittade på baksidan av en chokladpaket.

Chocolate chip muffins
150 g ljus blockchoklad i stora bitar
6½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
200 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Rör smör och socker pösigt i en annan skål, vispa ner äggen och blanda i mjölken.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna.
Rör till sist ner chokladbitarna som hackats grovt.
Fördela i formar och fyll nästan upp till kanten. Gör dem gärna i muffinsplåt. Då får de bättre stöd och blir lite högre och finare.
Grädda i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.


Njut av nybakade muffins!

/Anna

Chocolate chip muffin...

0 Läs mer >>
Choklad är ju aldrig fel! Har man idéetorka i bakningen kan man alltid sätta sig vid datorn och söka på recept. Själv brukar jag gå in och titta lite på Chokladsajten och deras receptdatabas. Där finns alltid något att reta smaklökarna med. Hoppas att du också hittar något!

/Anna

Chokladsajten

0 Läs mer >>

Nu börjar jag blogga om bakverk och liknande. Häng med!

/Anna

Hej!