0 Läs mer >>

Bountytårta

Tårtbotten:
4 äggvitor
140 gram florsocker
140 gram kokosflingor
Kräm:
4 äggulor
100 gram mörk choklad
100 gram smör
60 gram florsocker

Vispa vitorna och florsocker tills det är en tjock, vit smet. Vänd i kokosflingorna. Häll smeten i två smorda, runda formar med löstagbar kant. Grädda i 180 grader, tills kakan fått en gyllenbrun färg.
Krämen:
Smält chokladen i vattenbad. Rör ihop äggulor, smör och florsocker. Vispa ner chokladen. Bred krämen på den ena bottnen och lägg den andra över. Täck sedan hela tårtan i resterande kräm. Låt sedan tårtan stå i kylen över natten.
Garnera gärna tårtan med lite rivet apelsinskal eller hackad choklad.

/Anna

Bountyliknande tårta

0 Läs mer >>

Chokladig daimkaka

4 ägg
4 dl socker
175 gram smör
5 msk kakao
3½ dl vetemjöl
2 tsk kakao
100 gram nougat
200 gram daim

Vispa ägg och socker rikigt poröst.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till det blir en jämn smet.
Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Hacka daimen grovt och hyvla nougaten över kakan. Smeta sedan ut nougaten och strö över den hackade daimen. Ställ kallt och skär sedan i lagom stora bitar.



Mycket god kaka. Tyvärr blir det lite dyrt att köpa ingredienserna men det är det värt. Tro mig!
/Anna

Daimkaka

1 Läs mer >>

Hur man ska göra en prinsesstårta finns det många varianter på. Här är min och den funkar alldeles utmärkt! 

(Krämgrädde består av en del vispad grädde och två delar vaniljkräm som är blandat till en jämn smet.)

/Anna

Hur du lyckas med pri...

0 Läs mer >>

Chokladkaka med tryffel

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ dl rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en vid kastrull.
Ta den från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen i max 20 minuter.
Kakan ska fortfarnade vara lite lös i mitten.
Låt sedan kakan kallna i formen med kanten kvar.
Tryffel:
Koka upp grädden i en kastrull. Ta av den från plattan och rör ner chokladen.
Rör tills allt har smält. Häll tryffeln över kakan och strö över de rostade pinjenötterna. Låt stå kallt i minst en timme.
Skär sedan kakan i smala bitar och servera gärna med en klick grädde.

En mycket god och mäktig kaka. Rekomenderas varmt av hela min familj kan jag intyga!
/Anna

Chokladkaka med tryff...

1 Läs mer >>

Mumsiga morotsrutor med glasyr

350 gram rivna morötter
2 dl rapsolja
3 3/4 dl socker
4 ägg
100 gram grovt hackade valnötter
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Glasyr
300 gram färskost
1 dl florsocker
2-3 msk pressad citron

Garnering
Kokos
Röd och gul karamellfärg

Skala och riv morötterna fint.
Vispa olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner valnötterna och morötterna. Blanda väl.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Vänd ner det i smeten. Häll i en bakplåtspappersklädd långpanna och bred ut den jämnt.
Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter, prova med en sticka. Låt sedan kallna.
Glasyr
Blanda samman glasyren med hjälp av en visp. Bred den över den avsvalnade kakan.
Garnering
Lägg kokos i en plastpåse och droppa i lagom mycket färg så att du får en orange nyans. Blanda sedan i påsen så all kokos får färg. Strö sedan den oranga kokosen över glasyren.
Skär i lagom stora rutor.



Detta är en saftig och god kaka. Jag kan äta hur många bitar som helst. ;)

/Anna

Mumsiga morotsrutor m...