Fransk chokladtårta

Fransk chokladtårta

250 gram mörk choklad
250 gram smör
6 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Glasyr
100 gram smör
100 gram mörk choklad
50 gram honung

Smörj formen och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad försiktigt i en bunke i mikron, och rör om ofta.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och sikta ner mjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills kakan stelnat.
För att få en krämig koncistens på kakan ska den inte vara genombakad.
Låt svalna helt och ställ i frysen några timmar.
Glasyr
Smält chokladen och smöret till glasyren i en bunke. Rör i honungen.
Bred chokladsmeten över kakan och låt stelna.
Servera med en klick grädde.




Denna kakan är fruktansvärt god!!
/Anna

Kommentera här: