Chokladkaka med tryffel
Chokladkaka med tryffel
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ dl rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en vid kastrull.
Ta den från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen i max 20 minuter.
Kakan ska fortfarnade vara lite lös i mitten.
Låt sedan kakan kallna i formen med kanten kvar.
Tryffel:
Koka upp grädden i en kastrull. Ta av den från plattan och rör ner chokladen.
Rör tills allt har smält. Häll tryffeln över kakan och strö över de rostade pinjenötterna. Låt stå kallt i minst en timme.
Skär sedan kakan i smala bitar och servera gärna med en klick grädde.
En mycket god och mäktig kaka. Rekomenderas varmt av hela min familj kan jag intyga!
/Anna