0 Läs mer >>
Idag har jag bakat något helt underbart gott!! En fondant med choklad och hasselnötter.

Chokladfondant
ca 6 port.

Fondant:
150 g smör
150 g mörk choklad
1 dl socker
4 ägg
2 äggulor
3/4 dl mjöl
6 msk hasselnötscreme

Kesellakräm:
ca 30 färska stora hallon
½ dl kesella
½ dl mascarpone
juice från ½ lime
ca 1 msk florsocker

Hallonsås:
1 ½ dl hallon
någon msk limejuice

Fondant: Blanda smör och socker poröst. Häll i äggen ett i taget och sist de båda äggulorna. Häll ner den smälta chokladen och sist mjölet.
Fyll en spritspåse och fyll formarna till hälften med smet. Lägg i en klick hasselnötscreme och toppa med lite mer smet.
Grädda i 5-10 minuter i 195 grader. Man måste känna på dem för att veta när de är klara. De ska vara lösa inuti men ändå ha ett skal utanpå så man kan ta ur dem ur formarna.

Kesellakräm: Blanda allt och spritsa massan i hallonen.

Hallonsås: Mixa hallonen till en slät sås. Tillsätt lite lime för att få fram hallonsmaken lite mer.



Hoppas att du tycker att det är lika gott som jag. :)

/Anna

Chokladfondant med...

0 Läs mer >>
Tittade på Sveriges mästerkock i onsdag och blev så sugen på att göra en chokladfondant. Men jag vet inte riktigt om jag vågar mig på att försöka. Det verkar så svårt. Men men... skam den som ger sig.
Du kanske har något bra recept som du vill dela med dig utav?

/Anna

Chokladfondant