Daimkaka

Chokladig daimkaka

4 ägg
4 dl socker
175 gram smör
5 msk kakao
3½ dl vetemjöl
2 tsk kakao
100 gram nougat
200 gram daim

Vispa ägg och socker rikigt poröst.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till det blir en jämn smet.
Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Hacka daimen grovt och hyvla nougaten över kakan. Smeta sedan ut nougaten och strö över den hackade daimen. Ställ kallt och skär sedan i lagom stora bitar.



Mycket god kaka. Tyvärr blir det lite dyrt att köpa ingredienserna men det är det värt. Tro mig!
/Anna

Kommentera här: