Perfekt chokladganache

Gjorde en choklad och mockatårta för några dagar sedan och den blev jättegod. Jag brukar inte vara så förtjust i mockatårtor annars men denna var helt okej.
Som garnering på tårtan hade man en ganache. Det blev lite över som jag lade i en skål och låt stelna. Dagen efter smakade jag på den och det hade blivit en ännu godare chokladkräm av det hela. Det blev nästan så hårt så man kunde rulla små tryfflar av den. Här kommer receptet på ganachen.

Chokladganache
60 g mjölk
240 g grädde
20 g socker
20 g vit sirap
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör

Koka upp mjölk, grädde, socker och sirap.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Häll den varma vätskan över  chokladen och använd gärna en stavmixer för att få ihop den ordentligt.
Mixa ner smöret medan chokladblandningen är varm.
Låt stå i kylen någon timme om du ska ha den som garnering på en tårta, då blir den lite mer trögflytande och lättare att handtera.
Vill du ha den som chokladkräm låter du den stå över natten.

Enjoy!
/Anna

Kommentera här: